Ga naar content

Updates

Heb je een vraag of opmerking over TechDays 2016?

Updates

 • Wereldrecord programmeren. Doe mee!

  Microsoft en TechDays 2016 steunen het wereldrecord programmeren op de basisschool. Op 14 oktober vindt deze recordpoging plaats. Vanaf 9.00 uur doen meer dan 13000 kinderen uit groep 7 en 8 mee aan dit wereldrecord! Deze wereldwijde recordpoging is een creatieve en laagdrempelige manier om leerlingen en de leerkrachten te enthousiasmeren voor digitale vaardigheden in de klas.
   
  Meld je aan en word gastdocent!
  Om de CodeUur les mogelijk te maken hebben we veel gastdocenten nodig.We hopen dan ook van harte dan je ons wilt helpen met het werven van gastdocenten.ICT ervaring is niet nodig. Iedereen krijgt van ons een korte online training en we zorgen voor duidelijke instructie filmpjes voor de klas.Uiteraard is leerkracht aanwezig. Aanmelden kan via: www.codeuur.nl/wereldrecord

  Alvast hartelijk dank namens alle leden van het CodeUur team en de organisatie van TechDays 2016.

  Aanmelden top
 • Blog: Wat is Office UI Fabric en wat kan ik ermee?

  Microsoft Office UI Fabric is een front-end framework wat Microsoft heeft gemaakt om developers een handreiking te doen. Op deze manier kunnen developers makkelijker de stijlen van Microsoft overnemen. Dit zorgt ervoor dat de applicaties van developers beter integreren met de Microsoft apps, producten en services.

  Lees het gehele blog van TechDays spreker  op MicrosoftHelden.

  top
 • Blog: Big Data van groot belang voor de securityspecialist

  Betrouwbare technologie, services en processen zijn noodzakelijk om digitale transformatie tot een succes te maken. Om de groeiende uitdagingen in IT-security het hoofd te kunnen bieden moet de strategiekant ook continu worden doorontwikkeld. De hedendaagse convergentie van business en technologie heeft nieuwe bedreigingen en uitdagingen tot gevolg. De enorme toename van Mobile Computing en Bring Your Own Device (BYOD), de adoptie van veel verschillende cloudoplossingen en de grote hoeveelheden missiekritische of anderszins gevoelige informatie die wordt verwerkt, gedeeld en bekeken – dit alles vereist een nieuwe benadering van security. Big Data, BI en Machine Learning spelen een centrale en veelbelovende rol in de concrete verbetering van securityprocessen.

  Lees het hele blog van TechDays 2016 spreker Martin Vliem op Microsoft TechBlog.

  top
 • Blog: Microsoft is open source

  De titel van deze blog is voor sommigen onder ons ongewoon, ik hoor regelmatig commentaar als ‘Noem je nu serieus Microsoft en open source in één zin?!’
  Deze opvatting is niet alleen hardnekkig, maar ook buitengewoon onjuist.

  Lees het hele blog van TechDays 2016 spreker Ronald Harmsen op Microsoft TechBlog.

  top
 • Blog: Het jaar van de chatbot

  Het jaar van de chatbot

  Voor alles in de technologie is er een doorbraakjaar en nu is de chatbot aan de beurt. Op de Worldwide Partner Conference van Microsoft was CEO Satya Nadella glashelder: “Chatbots worden de nieuwe user interface en dat verandert de ervaring met apparaten en apps totaal.” De trend is duidelijk: steeds meer gewone mensentaal in plaats van keuzemenu’s met tekst.

  Lees het hele blog van TechDays 2016 spreker Jaap Bloem op Microsoft TechBlog.

  top
 • Highlights on TechDays:

  Opening keynote Corey Sanders:
  Development is changing and getting much faster. As the cloud moves
  from idea to mainstream, new start-ups compete with established enterprises
  for the end customer. This requires new ideas, new innovation, and fast time
  to value. The next 5 years will be some of the fastest change in technology
  we have ever seen. This keynote will discuss these changes, the impact on
  enterprise developers, the way to respond, and how Microsoft and Azure
  can deliver the capabilities and tooling to make it easy.

  More sessions from Corey Sanders

  • Architecting your Azure Solution
  • How to build highly scalable IaaS Solutions
  • Futures Directions of the Cloud, Q&A with Corey Sanders

  Closing keynote David Chappell:
  Resetting Your Defaults: IT Innovation in the Modern World
  Cloud computing, devops, open source: all three are changing our world. How must you change to exploit these advances? What’s required now to have a great career as a developer? And how can you successfully innovate in a modern technology environment? In this closing keynote, David Chappell provides a perspective on these questions, focusing on what you and the organization you’re part of need to do to succeed with today’s technology.


  More sessions from David Chappell

  • Azure and Its Competitors
  • Understanding Machine Learning
  • Understanding Operational Data Services on Azure: Making the Right Choice

   

  Other Highlights on TechDays

  • Bart de Smet: What’s new in C# 7.0 en Introduction to building code analyzers and code fixes with Roslyn
  • Rob Miles: Robot Cheese Movers, Joke Alarms and the world of the Windows 10 Internet of Things:
  • Matthijs Hoekstra: Keeping work and personal data separate and secure using Enterprise Data Protection in Windows apps
  • Paula Januszkiewicz: Credentials Security: Important Things You Need to Know about Storing Credentials:
  • Josh Holmes: Future of IoT
  • Peter-Paul Koch: Choosing the web’s future
  • Gill Cleeren: Building a community en Continuous integration and delivery with Xamarin and VSTS
  • John Craddock: Scary, I can hear your thoughts – What will Azure AD do for me?
  • Marcel de Vries: Cloud-Based Load Testing of web applications with Visual Studio 2015 en Enabling Devops with Microsoft Application Insights
  • Mike Martin: LIGHTS, CAMERA, ACTION - MICROSOFT AZURE MEDIA SERVICES ON THE LOOSE
  • Henry Been: No DBA required: Building a multi-tenant solution on PaaS and Azure SQL
  • Wouter de Kort: DevOps on the Microsoft Stack
  • Rene van Osnabrugge: Continuous Delivery 3.0.
  • Jeff Burtoft: Is there a future for the Web?
  • Niels Leenheer: Weird Browsers
  • Christian Peeters: HTML 5 3D graphics met WebGL

  top
 • Blog: Stap buiten je comfortzone met Infrastructure as Code

  De TechDays en daarvoor de Developer Days, zijn fantastische gelegenheden om kennis op te doen en te netwerken met andere IT’ers. Als je er in voorgaande jaren al eens geweest bent, kun je dit hoogstwaarschijnlijk beamen. Of je nu voor het eerst of voor de zoveelste keer gaat, vraag jezelf dan eens af wat je van plan bent te kiezen aan onderwerpen. Is dat het oude vertrouwde van je huidige soort werk? Als je developer bent, ga je dan kijken naar nieuwe technologie, tools, platformen en frameworks? Best practices van wat je in je dagelijkse werk al doet? Of als je meer met IT Operations en infrastructuren bezig bent, kies je dan voor de laatste trends in container platformen, virtualisatie en servers? De kans is groot, want we zijn gemiddeld genomen geneigd om binnen onze eigen, bekende wereld te blijven.

  Lees het hele blog van TechDays 2016 spreker Alex Thissen op Microsoft TechBlog.

   

  top
 • Blog: Beheer je Azure omgeving met T-shirt sizes ARM templates

  Het gebruik van T-shirt sizes is een goede manier om configuraties in uw Azure-omgeving makkelijk te beheren. Met T-shirt sizes kunt u uw Azure Resource Manager (ARM) templates beheersbaar maken. T-shirt sizes zijn standaard werkconfiguraties die de onderliggende configuratie complexiteit verbergen.

  Lees het hele blog van TechDays 2016 spreker Peter Groenewegen op zijn blog.

  top
 • Xamarin Mobile Experience Area

  In dit gebied gaat het om het zien, voelen en ervaren van praktische toepassingen van mobiele applicaties. Xammy Award winnaars de Belastingdienst en de NS laten hun winnende app zien. Bekijk ook alle andere applicaties van Xamarin partners Rubicon, Xablu, Opencircle Solutions, Iquality en Redhotminute.

  top
 • Doe een Mini-Hack en win!

  Met deze korte programmeer opdrachten kun je bijzondere prijzen winnen, waaronder deelname aan het sprekersdiner! Win een plek aan tafel met jouw favoriete spreker en grijp de kans om hem alles te vragen! De Mini-Hacks zijn vlak voor het evenement al te vinden in de TechDays app en op het evenement zelf in de Mini-Hack Zone!

  top
 • BI-Platform en Release zijn mediapartners van TechDays 2016!

  BI-Platform is dé onafhankelijke, journalistieke portal op het gebied van Business Intelligence, data management en datawarehousing met nieuws, achtergrond, blogs en vacatures. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief of download de app. Release is al sinds 1996 dé portal op het gebied van Software Engineering met nieuws, sterke blogs, achtergrond en vacatures. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief  of download de app.
  www.release.nl
  www.biplatform.nl

  top
 • TechDays 2016 is onderdeel van de Amsterdam e-Week 2016 (3-8 oktober)

  De Amsterdam e-WEEK is een Internationaal festival voor online business, media, marketing en technology.http://www.amsterdameweek.com/

   

  top
 • AG Connect is mediapartner van TechDays 2016

  AG Connect – hét platform voor IT-ers

  Op AGConnect.nl vind je 24/7 nieuws en artikelen over ontwikkelingen, innovaties en achtergronden in de IT.


  Of je nu developer, beheerder of CIO bent, de informatie van AG Connect brengt je verder in je vak.

  AG Connect website top
 • ATDD is awesome and you should try it

  Test-driven development (TDD) has been a pretty decent standard in software development for the past years. Writing solid unit tests is something every professional developer should do. (Nightly) builds execute these tests all in order to validate the quality of your code. But for those of you that know the testing pyramid from Mike Cohn, will also know there are more tests than unit tests.

  This article will show you the first step into Acceptance test-driven development (ATDD) to test the UI-layer of the application you're building. It might help you get your business requirements in focus to make sure that what you're building is right.

  This article is the first part about this subject and I'll post the next updates in the upcoming weeks. If you want to hear me speak about this subject, feel free to join my "Turn specs into high quality apps"-presentation at TechDaysNL 2016.

  Lees het hele blog van TechDays spreker Marco Kuiper op Marco Folio.

  top
 • TechDays mediapartner - Techzine.nl - Brings tech to life

  Techzine richt zich op de IT-professional door te voorzien in het laatste technieuws en uitgebreide reviews. Het doel is de IT-professional te helpen met het maken van de juiste keuze voor hardware en complexe IT-diensten. Voor hardware, consumentenelektronica en mobile bieden we een prijsvergelijker. Daarnaast bieden we een vacaturebank voor de zoektocht naar nieuw personeel of je eigen carrière. Middels uitgebreide achtergrondartikelen bieden we advies en inzicht in complexe IT-services. Techzine is er voor de IT-Pro en de IT-liefhebber!

  Techzine.nl top
 • Blog: Access Control using Azure Active Directory

  By adopting more and more different cloud applications in your organization the need for management and controls becomes crucial. Azure Active Directory in this case offers a wide set of features to support these scenarios. Some of the primary functionalities like account management, Multi-Factor Authentication and Federation support covers most of the needs on the authentication level and these are common practice nowadays. When it comes to controlling and granting access to applications or managing authorization in a cloud scenario and integrating with your environment, it suddenly starts to be a little bit blurry. This post will give a brief overview of the Azure Active Directory key Access Control features and it will provide a practice to combine these features which will help IT organizations to manage and service their organization in an efficient and compliant way.

  Lees het gehele blog van TechDays spreker Jurgen van den Broek op Identity and Cloud.

   

   

   

  top
 • Blog: HowTo: Perform “On Behalf Of” Calls Using Azure Active Directory

  Probably every developer out there is familiar with the scenario of a UI-driven application (let’s say a web app) that needs to make calls to a backend service, and in quite a few of those scenarios the backend service needs to know which user is logged in in order to fullfill the request. And if you have ever been in charge of deciding on an implementation for this, you have been at the crossroads: do I go with the full-fledged impersonation / delegation solution, or do I conveniently decide that I trust the web app to make the correct calls?

  Lees het gehele blog van TechDays spreker Annejan Barelds op Microsoft Helden.

  top
 • Blog: Continuous Delivery within the .NET realm

  Continuous Delivery within the .NET realm


  Continuous what?
  Well, if you browse the internet regularly, you will encounter two different terms that are used rather inconsistently: Continuous Delivery and Continuous Deployment. In my words, Continuous Delivery is a collection of various techniques, principles and tools that allow you to deploy a system into production with a single press of a button. Continuous Deployment takes that to the next level by completely automating the process of putting some code changes that were committed to source control into production, all without human intervention. These concepts are not trivial to implement and involve both technological innovations as well some serious organizational changes. In most projects involving the introduction of Continuous Delivery, an entire cultural shift is needed. This requires some great communication and coaching skills. But sometimes it helps to build trust within the organization by showing the power of technology. So let me use this post to highlight some tools and techniques that I use myself.

  Lees het hele blog van TechDays spreker Dennis Doomen op The Continuous Improver.

  top
 • Voor jou: de unieke TechDays 2016 headset

  Als bezoeker van TechDays 2016 ontvang je een coole headset waarmee je via een live stream sessies kunt volgen.

  Deze headset neem je na afloop gewoon mee naar huis.

  Bekijk de TechDays 2016 headset top
 • Blog: Continuous delivery

  In mijn dagen als consultant kreeg ik van iemand uit ons team de vraag: “Deze webpagina duurt lang om in te laden, hoe zet ik daar zo’n AJAX loadertje op?” Op zich een goede vraag, maar de voorgestelde oplossing was minder goed. Als je tot ver voorbij de 100 kan tellen bij het inladen van een pagina, dan is er iets fout en zal een AJAX loadertje enkel maar meer frustratie bezorgen aan de uiteindelijke gebruiker. Samen hebben we een dag gespendeerd aan het analyseren van performance en na enkele uurtjes was de laadtijd gezakt naar 80 milliseconden. Niet eens genoeg om tot 1 te tellen. 

  Lees het gehele blog van TechDays spreker Maarten Baliauw op Microsoft TechBlog.

  top
 • Blog: DevOps

  Waarschijnlijk ben je de laatste tijd de term DevOps wel tegenkomen. De TechDays die er binnenkort aankomen staan helemaal in het teken van DevOps en Gartner heeft zelfs gezegd dat 2016 het jaar van DevOps is. Is DevOps echt zo interessant of is het alleen maar een marketingterm?

  Lees het hele blog van TechDays 2016 spreker Wouter de Kort op Microsoft TechBlog.

  top
 • Blog: Azure Machine Learning

  Volgens LinkedIn is Data Scientist het meest sexy beroep van de 21e eeuw. Bovendien zijn er binnenkort veel meer data scientists nodig dan er op de arbeidsmarkt beschikbaar zijn. Dat klinkt aantrekkelijk voor iedereen die het leuk vindt om met gegevens ‘te spelen’. Maar hoe groot is die stap nu eigenlijk in de praktijk? In deze blog lees je hoe Azure Machine Learning je kan helpen de stap van ‘data dude’ naar data scientist te maken.

  Lees het hele blog van TechDays spreker Peter ter Braake op Microsoft TechBlog.

  top
 • IoT... je kunt er bijna niet omheen

  Thuis, op straat en op de werkvloer: Internet of Things is niet meer weg te denken uit ons leven. IoT wordt daarom uitgebreid behandeld op Channel 9 en is hottopic op TechDays 2016. 

  Maak kennis met de IoT show
  Als je vanuit je luie stoel meer wilt weten over Internet of Things, dan zijn de video’s van de IoT Show op Channel 9 een mooie start. De IoT Show laat zien hoe Microsoft Internet of Things vormgeeft.

  Ontmoet IoT experts op TechDays 2016
  Op 4 en 5 oktober kun je IoT-experts persoonlijk ontmoeten op TechDays 2016. Rob Miles neemt je mee in de wondere wereld van het Windows 10 Internet of Things. Erwin Zwart vertelt hoe we van Windows Embedded naar Windows 10 IoT Core zijn gekomen. Jacqueline van der Holst voorziet dat predictive maintenance lang niet het eindpunt is van het Industrial Internet of Things. Tom Kerkhove laat zien hoe klanten IoT-data uitnutten en te gelde maken via hun specifieke IoT-infrastructuur. En Willem Meints gaat in op de gouden combinatie van Azure Event Hub en Apache Spark Streaming.

  top